Wednesday, August 5, 2009

Soal Jawap Tentang Pueraria

1. Bagaimana Pueraria For Women membantu menegangkan payu dara dan membentukkan badan?
PhytoEstrogen dalam Pueraria For Women akan membesarkan saiz sel-sel dan meningkatkan kolagen payu dara , iaitu mengaktifkan oestron untuk meningkatkan sel kelenjar buah dada. Ini akan menguatkan andipos-tisu buah dada atau mengaktifkan lagi faktor pertumbuhan buah dada yang tidak cukup tegang, untuk mendapatkan buah dada yang tegang dan bentuk badan yang cantik.

2. Bagaimana Pueraria For Women membantu wanita yang mengalami faraj kering?
Kekurangan estrogen akan menyebabkan faraj yang kering. Faktor penggalak estrogen dalam Pueraria akan membentu menormalkan keluaran hormone termasuklah estrogen bagi memberi fungsi kelembapan dan kelembutan dalam mencapai keanjalan faraj. Ini membantu menggalakkan keinginan seks.

3. Bagaimanakah Pueraria For Women membantu menyelesaikan masalah menopause?
Pueraria mengandungi phytoestrogen. Phytoestrogen merupakan satu kumpulan majmuk yang terdapat dalam tumbuh-tumbuhan yang mempengaruhi aktiviti estrogen (kesan estrogenik ) dalam badan manusia. Phytoestrogen boleh mengikat pada reseptor-reseptor estrogen dan memiliki kesan ringan seperti estrogen. Pada dasarnya, begitulah cara Pueraria membantu meringankan masalah sindrom prahaid, simptom-simptom menopause dan sindrom-simdrom sesudah menopause.

4. Haid saya hanya datang sekali dalam beberapa bulan, bolehkah Pueraria For Women membantu masalah kitaran haid saya?
Ya, Pueraria boleh membantu mengawal masalah kitaran haid tersebut. Pueraria mengandungi Phytooestrogen yang meremajakan keseimbangan hormone dan ia mengandungi bahan-bahan semulajadi yang membantu meringankan masalah kekurangan Hormon Lutein (LH) dan Hormon Perangsang Folikel (FSH) yang bertindak sebagai sekretagog dan awet keremajaan bagi menyeimbangkan keluaran hormone dan kekurangan LH dan FSH.

5. Saya baru lepas bersalin, bagaimana Pueraria For Women memanfaatkan saya?
Setelah bersalin, jika ibu tidak menyusukan anak maka boleh terus mengambil Pueraria . Jika ibu ada menyusukan anak maka boleh mengambil Pueraria setelah berhenti menyusukan anak. Ia membantu wanita berkenaan menambahkan tenaga, menegang dan membentukkan badan dan ovari untuk membantu mengkhasiatkan kulit bagi mengurangkan tanda-tanda regang dan mencapai keanjalan kulit.

6. Adakah Pueraria For Women sesuai untuk semua wanita ?
Wanita daripada umur 18 tahun ke atas sesuai mengambil Pueraria For Women. Wanita mengandung tidak sesuai mengambil Pueraria.

7. Berapa lamakah saya akan merasai kebaikan pengambilan Pueraria For Women?
Setiap individu mempunyai keadaan kesihatan yang berbeza, kesan adalah berbeza bagi setiap individu. Biasanya berterusan mengambil Pueraria 3 bulan akan dapat merasai kebaikannya.

8. Bagaimana mengambil Pueraria For Women ?
Mengambil Pueraria 2 atau 4 biji sekali setiap hari selepas sarapan pagi atau sebelum tidur. Minum banyak air selepas mengambil Pueraria For Women.

9. Adakah Pueraria dapat membantu untuk mendapatkan zuriat? Ya,Pueraria memang membantu ini kerana apabila anda mengambil phytoestrogen rahim akan subur dan tegang seperti remaja ini meningkatkan peluang untuk mendapatkan zuriat dan anda akan sentiasa muda dari dalaman dan luaran jika diamalkan selalu.

10. Adakah pueraria dapat membantu membentuk badan? Ya,ini kerana ia melawaskan pembuangan air besar dan kecil disamping ia mengagihkan lemak-lemak pada tempat-tempat yang memerlukan seperti payudara dan punggung.Dengan itu badan akan kelihatan menarik dan perut juga pinggang semakin ramping.